Username :
Password : ?
Register

Woopy - Thursday 12th January 2023

Thursday 12th January 2023
Woopy
Kleine verandering in mijn schema. 2 april is er een kleine recordzetwedstrijd voor axle press, circus dumbbell, en deadlift. Ik ga de eerste twee events meedoen. Tijd dus om de axle er terug in te steken. Circus dumbbell is besteld en onderweg. Was gelukkig makkelijk in dit schema te steken zonder teveel om te gooien 😄

Axle press
3 x 60kg (Eerste keer dat ik het gewichthefplatform gebruik 😁 ik voel nu al dat de kortademigheid weer parten gaat spelen. Axle is ook altijd een conditioneel onderdeel geweest voor mij)
3 x 80kg
3 x 90kg (Goeie reps. Vrij rustig kunnen blijven dus niet al te dood van 😅)
3 x 95kg (Ok deze was dodelijker! Derde set zag ik niet meer zitten. Maar kijk, ik was voor corona ook altijd half dood van axle, dus wil niks zeggen 😅 dit zou PR kunnen zijn op axle clean & press, maar ben niet zeker doordat ik axle press zonder clean onder dezelfde oefening gelogd heb in het verleden)

Btn push press
2 x 90kg (Elke rep droppen ipv op te vangen. Is veiliger en geeft meer vertrouwen)
2 x 100kg (Vlotjes)
2 x 110kg (Goed)
0 x 115kg (Hmm, teleurstellend. Eerste rep net niet in lockout, tweede rep ver van lockout. Dit zou nochtans een gewicht moeten zijn dat ik goed aankan. Lijkt alsof ik bij die btn press niet goed de overgang kan maken van einde leg drive en begin press)

Me niet verder kapot op maken. Volgende keer mijn sets met 110kg doen en van daar verder opbouwen

Sandbag loading
90kg - 1m30 (x5. Die 5de was conditioneel serieus op het randje. Wel goeie lifts)
90kg - 1m30 (x5. Goed tempo er in deze keer. Ik ga pas verzwaren van zodra ik de zak 5 keer over de yoke krijg zonder te moeten naduwen. Deze set lag de zak de laatste drie keer op de yoke waarna ik hem er nog moest over duwen.)

Geen slee meer. Die laatste was qua conditie meer dan genoeg. Opruimen zal de afsluitende cardio zijn.
quote |
0 likes | 3 comments
Friday 13th January 2023 15:35
Rik
Weet je al waar de kortademigheid vandaan komt? Is het nog steeds een overblijfsel van de covid of ligt het ook aan een mogelijk erbarmelijke cardiovasculaire conditie?
quote
0 likes
Friday 13th January 2023 16:05
Woopy
Beide sowieso, maar dit is duidelijk van covid nog. De manier waarop alles plots lijkt toe te slaan qua ademhaling is vrij uniek tov wat ik gewend ben.
quote
0 likes
Friday 13th January 2023 17:04
Rik
Da's wel super vervelend. Als het conditie was dan kon je er bewust wat aan doen. Nu moet je gewoon hopen dat het snel weer beter wordt.
quote
0 likes