Username :
Password : ?
Register

Woopy - Sunday 25th September 2022

Sunday 25th September 2022
Woopy
Deadlift
3 x 70kg
3 x 120kg
3 x 160kg
3 x 180kg (Voelt nog goed. Vanaf nu minder reps, en eens magnesium nemen)
1 x 200kg
1 x 220kg (Zat op film goeie snelheid in, maar voelde zwaar. Druk op mijn kop)
1 x 230kg (Zwaar. Ok dan. Geen PR poging dan maar. Is een bijna gegarandeerde fail. Sucks)
0 x 235kg (Even opgepept en voor een minimum PR gegaan. Net niet tot aan de knieën)

Beetje teleurstellend. Deadlift blijft een moeilijke om voorbij mijn grens te geraken. Al jaaaaren. Had gehoopt dat de nieuwe aanpak ging helpen. Meer volume dan ik gewend ben. Maanden opgebouwd. Beetje bijgekomen ondertussen ook. En dan weer geen resultaat. Geen idee wat ik moet doen.
quote |
0 likes | 5 comments
Sunday 25th September 2022 16:39
Rik
Ik merk dat veel topper tegenwoordig juist minder volume op deadlift gaan doen tegenwoordig. Voor velen helpt dat met het herstel en is dat dus van voordeel om gains te maken. Ik denk dat ze vooral een lagere frequentie hanteren. En voor de rest wel wat assistentie voor de lift doen, maar de eigenlijke competitie lift (of nauwe verwanten) tot een redelijk minimum beperken.
quote
0 likes
Sunday 25th September 2022 19:23
Woopy
Ja, laag volume op deadlift doe ik al jaren, zonder resultaat. Dus het leek mij geen slecht idee om eens iets anders te proberen. Maarja niet dus.
Ik ga na de laatste wedstrijd dit jaar eens gewoon de opbouw volgen die Johan van 11 jaar in het verleden gebruikte om naar die 230kg te geraken. Wie weet...
En als dat niet lukt, ga ik even gewoon een maand (of 2) car deadliften en daarna eens opnieuw beginnen.
quote
0 likes
Sunday 25th September 2022 19:49
Rik
Misschien dan eens proberen de frequentie laag te houden maar het volume toch redelijk hoog te houden. En vooral de intensiteit niet te hoog houden. RPE@6 voor je setjes is voor een ervaren lifter vaak zwaar genoeg. Het herstel is dan ook makkelijk. Zwaarder liften zorgt vaak enkel voor extra vermoeidheid en geen extra strength gains.
quote
0 likes
Monday 26th September 2022 10:53
Woopy
Ff met Orhan gesproken. Die is hier nu toch 😅
Hij deadlift helemaal niet, buiten lichte explosieve stiff leg deadlifts. Als hij moet deadliften, bouwt hij dat op 1 week dan op naar zijn max gewicht, en dat werkt voor hem blijkbaar.
Nu weet ik ook dat ik geen Orhan ben. Maar heb in mijn opzoekwerk gisteren nog gelezen dat even niet deadliften kan helpen.
Er zit momenteel geen PL interclub aan te komen, dus valt allemaal te proberen.
Een maand na static monster komt er wsl nog een log + deadlift (met dl bar) wedstrijd, dus tot dan ga ik wel nog met mijn dl bar oefenen (vorig jaar viel tegen omdat ik die bar niet gewend was en het gaf toch een heel ander gevoel). Daarna nieuwe aanpak proberen. Ik ben al een tijdje geleden begonnen aan het opstellen van het schema voor na mijn wedstrijden. Zal even focus worden op mijn zwakke punten (conditie, stones, zandzakken, grip,...) en voor de rest wat hoger in reps gaan.
quote
0 likes
Monday 26th September 2022 12:43
Dennis
Maarten programeerd ook zelden normale deadlifts. Toch in het offseason. Trapbars, slow eccentrics, rdl, stiffleg ook vaak met tempo.
Last edited: Monday 26th September 2022 12:44
quote
0 likes