Username :
Password : ?
Register

Woopy - Saturday 15th February 2020 - Interclub 1 - Gewichtheffen

Saturday 15th February 2020
Woopy
Bodyweight
80.5kg (Heb er toch wat moeten op letten maar is dus goed gekomen. Honger! Dorst!)

Zelfde routine als bij mijn laatste powerliftwedstrijd gevolgd. Na de weging iets drinken, iets eten, powernapje van een half uur in de camper, nog wat eten en drinken met vooral koolhydraten, en dan wedstrijd. Werkt goed voor mij

Snatch
1 x 70kg (Eerste beurt veilig gedaan met 70kg. Had in de opwarming al een uitgedrukte poging gedaan met 75kg maar wou niet riskeren om drie afgekeurde beurten op uitdrukken te hebben)
0 x 76kg (Had 75kg opgegeven maar met 76 had ik net iets meer rust. Had hem kunnen hebben maar niet helemaal in evenwicht en achter me gedropt)
0 x 81kg (Gezien die 76 buiten het uit evenwicht zijn wel goed ging en ik toch al een geslaagde beurt had, toch maar voor het PR gegaan. Ik had hem iets teveel voor me, en dus niet gecatched. Had kunnen lukken als ik nog eens had kunnen proberen. Iets voor de derde beurt met 80kg nog een high pull gedaan die meer dan hoog genoeg was, dus het vertrouwen was er nochtans wel. Volgende keer)

Clean + Push jerk
1 x 105kg + 1 x 105kg (Bij snatch was ik degene met de lichtste openingsbeurt, hier zat ik vrij op het einde. Ik denk dat mijn snatch wat uit verhouding is :D . Goeie rep, maar achteraf gezien dat ik toch wat geluk gehad heb. Beetje uitgedrukt)
1 x 111kg PR + 0 x 111kg (Poging tot BR. Hij was goed gelocked maar iets teveel naar voor. Kwijt. Jammer)
1 x 111kg + 0 x 111kg (Twee personen er tussen wat op zich genoeg rusttijd was. Deze keer wel in evenwicht maar duidelijk uitgedrukt. Jammer)

Geen BR's en geen PR's, maar ze zitten er wel in. Heb me alleszins heel erg geamuseerd. Was tof. Heel anders dan powerliften
De Vlaamse records had ik op voorhand nooit gechecked. Verbaasde me dan ook dat de 81kg snatch een aanval op het VR was, en de clean & jerk van 105kg er effectief een was. Ook VR op het totaal. Achteraf gezien dat er gewoon voor mijn klasse nog geen VR's waren en ik dus gewoon de minima moest verbreken :p Voor snatch staat dat op 78kg dus dat niet gehaald, maar de rest dus wek.

Was leuk. Kijk al uit naar het BK masters. Nu proberen wat verzwaren en kracht terugwinnen, want heb de indruk dat mijn deadlift en vooral squat wel te lijden hebben gehad onder het gewichtsverlies.
quote |
0 likes | 14 comments
Saturday 15th February 2020 20:52
Dennis
Goed dat je je geamuseerd hebt! Belangrijkste van een wedstrijd. Zeker van een eerste wedstrijd. Wzt ervaring op doen, kijken hoe het werkt, amuseren en volgende keer weer beter presteren :)
quote
0 likes
Saturday 15th February 2020 23:02
Rik
Fijn dat je het een toffe wedstrijd vond. Da's altijd voornaam.
Lijkt me dat de kracht er zeker wel is, alleen de ervaring je wat ontbreekt. Dat gaat met wat langer in de sport zitten dus zeker wel goed komen.
quote
0 likes
Sunday 16th February 2020 12:51
Woopy

quote
1 likes
Sunday 16th February 2020 15:53
Rik
Woopy:
- Kan powerliften
- Kan strongman
- Kan weightliften
- Kan geen banaan pellen ...
:D
Toch cool dat je 2 Vlaamse records hebt.
Ik zei je toch na mijn PL wedstrijd dat ge gewoon oud genoeg moet zijn om records te pakken. :p
Goed gedaan man. Er is niemand in Vlaanderen die je dat op jouw leeftijd ooit heeft voorgedaan. Toch niet niks. Vooral dat je dat bij je eerste wedstrijd al doet. :)
Last edited: Sunday 16th February 2020 15:53
quote
0 likes
Sunday 16th February 2020 16:15
Woopy
Toch niet sinds de gewichtsklasses een paar jaar geleden aangepast zijn, en da's niet zo heel lang geleden dacht ik :D
quote
0 likes
Sunday 16th February 2020 16:36
Rik
Daar moet je niet naar kijken. Als er iemand makkelijk in staat was geweest ze te pakken dan had die dat sinds de nieuwe gewichtsklasses ook al wel gedaan he. Maar nee dus. Jij bent de eerste.
quote
0 likes
Sunday 16th February 2020 17:28
Dennis
Goed filmpje weer ook :)
quote
0 likes
Sunday 16th February 2020 17:55
Woopy
Op het BK masters wil ik voor 90-120 gaan. Moet doenbaar zijn denk ik. Zeker op snatch denk ik dat ik nu al de kracht heb om hem hoog genoeg te gooien, en aan de snatchgewichten van mensen die minder cleanden dan mij te zien zou dat qua verhouding ook zo moeten zijn, maar ik moet op die catch werken (ook voor jerk).
Mijn assistance daar dus wat op afstemmen.
Het zou kunnen dat ik dan in een hogere gewichtsklasse meedoe. Dat zal er van af hangen hoe vlot de bulk naar de strongman wedstrijd gaat :D
quote
0 likes
Sunday 16th February 2020 18:25
Rik
Je hebt tijd om er aan te werken he.
quote
0 likes
Tuesday 18th February 2020 8:11
Woopy
Ondertussen van Bieke bericht gekregen dat dit weekend een Waal hetzelfde Belgisch record heeft aangevallen, met success. De clean & jerk staat nu op 122kg. Dus zelfs als mijn 111kg geslaagd was, had ik toch het record nog niet.
122kg is op zich een realistisch doel, als ik mijn lockouts kan verbeteren. Op de clean zelf heb ik nog wat overschot, en voor de push heb ik in principe ook genoeg kracht. Techniek blijven verbeteren dus!
Ze stelde ook voor om volgende keer eerst het Vlaams record op de snatch te pakken ipv er meteen een aantal kg's boven proberen te gaan :D en om een zwarte tshirt met lange mouwen aan te doen, zodat slechte lockouts minder opvallen voor de jury, maar dat lijkt me foefelen en doe ik liever niet. Lockouts moeten sowieso beter, long sleeve tshirt of niet.

Het is een beetje raar, maar ik kijk er echt naar uit om terug wat meer volume in de trainingen te steken vanaf vandaag!
quote
0 likes
Tuesday 18th February 2020 9:44
Rik
Awel, dan is het duidelijk waar er aan gewerkt moet worden he. Lijkt me ook niet onlogisch gezien je beperkte ervaring in het gewichtheffen.

Hoe ga je dat extra volume aanpakken?
quote
0 likes
Tuesday 18th February 2020 9:58
Woopy
Gewoon hetzelfde schema dat ik tot nu gebruikt heb. Daarin zit ruimte voor assistence naar keuze voor zowel snatch als clean. Daar ga ik nu wat vaker de lockouts trainen. Voor snatch zullen dat snatch balance en overhead squats worden. Voor c&j extra werk op de split jerk.
Tot aan de PL wedstrijd ga ik de derde fase van het schema blijven volgen (meeste oefeningen rond de 3 reps), daarna, voor de strongman wedstrijd, begin ik terug vanaf de tweede fase (rond de 5 reps). Dan zou het zo moeten uitkomen dat ik tegen het BK masters aan het eind van de 4de, laatste fase zit (veel op max werken).
Last edited: Tuesday 18th February 2020 10:00
quote
0 likes
Tuesday 18th February 2020 10:04
Rik
OK, dat heb je al goed uitgedokterd dan. :)
Ziet er zeker geen slecht plan uit.
quote
0 likes
Tuesday 18th February 2020 10:17
Dennis
Mooi dat je al een plan hebt uitgewerkt :)
quote
0 likes